Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Functie­omschrijving
Toonaangevend zijn in het gebruik van online communicatiemiddelen, in binnen- en buitenland. Om mede op deze manier bij te dragen aan een veiligere, eerlijkere en rechtvaardigere wereld voor Nederland en Nederlanders wereldwijd. Dat is het streven van de directie Communicatie van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Als junior online communicatieadviseur speel je hierin een belangrijke rol.

Jouw focus ligt op het vergroten van de effectiviteit van de eigen communicatiemiddelen van Buitenlandse Zaken, zoals websites, nieuwsbrieven, e-zines, blogs en vlogs. Je werkt aan projecten die posten in het buitenland en directies in Den Haag de mogelijkheid geven hun verhaal te vertellen, en geïnteresseerden te binden en te activeren. Daarbij werk je intensief samen met opdrachtgevers, gebruikers, ontwerpers en ontwikkelaars. Ook zorg je voor meer onderlinge verbondenheid bij Buitenlandse Zaken door collega’s te adviseren in het gebruik van het intranet.

Je werkt binnen het team Online Advies, dat het ministerie voorziet van strategisch advies met betrekking tot online communicatie in de gehele breedte: van de inzet van websites en Instagram Stories tot aan webcare en data-analyse. Jij en je collega’s volgen de ontwikkelingen in het snel veranderende vakgebied op de voet en delen die bevindingen met grote regelmaat met collega’s binnen en buiten het ministerie door te inspireren, adviseren en trainen.

Jouw taken
 • Je geeft posten in het buitenland en directies in Den Haag advies en trainingen over online communicatie, met nadruk op onze eigen middelen.
 • Je levert met jouw expertise een bijdrage aan grote communicatieprojecten, al dan niet in samenwerking met collega’s van de directie Communicatie.
 • Je levert met jouw expertise een bijdrage aan de algemene online communicatiestrategie van Buitenlandse Zaken en de praktische toepassing daarvan.
 • Je bent het eerste aanspreekpunt van de directie Communicatie voor het intranet van Buitenlandse Zaken.
 • Je bouwt en onderhoudt een netwerk van online communicatie-experts binnen en buiten de Rijksoverheid.
 
Functie-eisen
 • Je hebt een hbo- of wo-diploma in de richting van communicatie en/of online media.
 • Je hebt minimaal twee jaar ervaring in een soortgelijke functie, bij voorkeur bij een grote (internationale) organisatie of een communicatiebureau.
 • Je hebt uitstekende actuele kennis van het vakgebied online communicatie.
 • Je hebt kennis van technische toepassingen en mogelijkheden op het gebied van online media.
 • Je kunt vakkennis vertalen naar communicatiebeleid en -advies.
 • Je hebt ervaring met het ontwikkelen, implementeren en evalueren van online concepten.
 • Je kunt goed omgaan met weerstand en ‘de waan van de dag’.
 • Je kunt je adviesstijl aanpassen aan de doelgroep (van beginners tot experts).
 • Je spreekt en schrijft uitstekend Nederlands en Engels.

Jouw profiel
Je bent een overtuigende en dienstverlenende communicatieprofessional die enthousiast is over de mogelijkheden van online media. Je bent nieuwsgierig en experimenteert graag met nieuwe communicatiemiddelen en –platformen, zonder de waarde van bestaande online toepassingen uit het oog te verliezen. Dankzij jouw organisatietalent en planmatige manier van werken weet je snel tot resultaat te komen, ook in situaties waarin belangen soms tegengesteld lijken te zijn. Je ziet in deze functie een kans om je expertise en netwerk te vergroten door alle geledingen van Buitenlandse Zaken in binnen- en buitenland van advies te voorzien.
 
Arbeids­voorwaarden
Salaris­niveau: schaal 10
Salaris­omschrijving: Je salaris is afhankelijk van je kennis en ervaring. Detachering behoort tot de mogelijkheden.
Maand­salaris: Min €2.631 – Max. €4.229 (bruto)
Dienst­verband: Tijdelijke aanstelling voor de duur van project / traject / werkzaamheden
Contract­duur: 2 jaar
Maximaal aantal uren per week: 36
Geschikt voor de doelgroep banen­afspraak: Ja

Overige arbeids­voorwaarden
Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogeheten dertiende maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.

Bijzonderheden
Enthousiast geworden? Upload je motivatie en cv via de 'Solliciteer' button.

De sollicitatieprocedure bestaat uit de briefselectie, een gesprek en een assessment. Na iedere fase bepalen we of je doorgaat naar de volgende fase van de procedure.
De gesprekken vinden plaats in oktober of november 2018.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Plaatsingsdatum 11-10-2018
Standplaats Den Haag
Opleidingsniveau HBO
Uren 36
Niveau Professional
Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Salaris Min €2.631 – Max. €4.229 (bruto)

Functiecategorie(ën) Communicatie / PR
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Vestigingsplaats

Solliciteer